Sophia - Oct. 14 `97: Tusindfryd, Aalborg (DK)

Review
Der var engang en trio der boede i London og kaldte sig The God Machine. De spillede tung og alvorlig rock, lidt i stil med Jane's Addiction. Men deres bassist døde af en hjerneblødning og de to resterende
medlemmer gik hver til sit.

Sangeren, Robin Proper-Sheppard, dannede en gruppe med navnet Sophia. Sophia er det stik modsatte af The God Machine - her er ikke noget "heavy metal og hash". Derimod er Sophia afdæmpet og vemodig folk/country-rock med mindelser om Bob Dylan og Leonard Cohen og nyere navne som American Music Club og Mazzy Star.

Koncerten bød på en samling numre fra Sophias debutalbum, "Fixed Water" og nogle nye numre. Fin og stemningsfyldt musik.

Under hele sættet var der tilsyneladende problemer med scenelyden, for Proper-Sheppard bad hele tiden om at få skruet ned.

I ekstranumrene, hvor han var alene på scenen med sin guitar, gik det tilsyneladende helt galt, og han endte med at forlade scenen midt i et nummer med en yderst harmdirrende bemærkning hvis ordlyd jeg skal skåne dk.kultur.musik's læsere for.

Sur, sur, sur.

10 minutter senere var Robin Proper-Sheppard god igen og solgte løs af sine CD'er. Mange, inklusive jeg selv, erhvervede en CD, for musikken er der ikke noget at udsætte på. Og jeg spurgte ham hvorfor gruppen hed Sophia.

Og nej, Sophia er ikke opkaldt efter en kvinde eller hovedstaden i Bulgarien - inspirationen kom fra det græske ord for visdom, der netop er "sophia". "Det lyder jo så smukt", sagde Proper-Sheppard.
Hans Huttel
, dk.kultur.musik