Sophia (Robin + Will): May 5 ’01: Lille Vega, Copenhagen (DK)
Review
Mødet med en af de mest kendte navne indenfor sadcore genren, var imødeset med store forventninger, for hvordan er manden bag Sophia (Robin Proper Sheppard)? Manden der kan skrive nogle af de mest følsomme depressive tekster, som de to plader "Fixed Water" og "The Infinite Cirkle" er et vedvarende bevis på.

I et velbesøgt Lille Vega var der sat stole og borde op, så man med ro kunne læne sig tilbage i forventning om det der skulle komme. Lad mig dog bare allerede her sige, at forventningens glæde i dette tilfælde var større end selve mødet.

Udover Robin Proper Sheppard siddende med sin guitar bestod bandet af en pianist og en violinist. Det var dog klart guitaren og Sheppards stemme, der gik klart igennem, mens pianoet kun sporadisk kunne høres og violinen i øvrigt kun sporadisk blev brugt. Og det hele startede da også meget godt. 4 genkendelige sange fra de 2 albums. Indimellem havde Sheppard så sprunget en streng på sin guitar og måtte have en ny. Og så skete det. Så sprang endnu en streng, og ja, så havde han ikke flere! Og hvad gør man så… prøver at spille videre på en defekt guitar. Prøver at fortælle jokes. Meget sjovt egentlig, meeen ikke lige det jeg og andre var kommet for. Nå, men enden på det blev at numrene så skulle spilles uden guitar. Imens at en vis Hr. Martin Ryum (Speaker Bite Me) desperat prøvede at fikse en ny streng.

Numrene blev som sådan ikke mindre smukke af kun at have piano og vokal som baggrund. Bl.a. en meget smuk udgave af "When Your Sad" samt et cover af John Lennons "Jealous Guy". Men så alligevel. Det var jo tydeligt, at det ikke var indøvet og at det selvfølgelig var mere eller mindre improviseret. Og det holdt ikke helt. Og slet ikke med de små kommentarer mellem numrene. Som godt nok var sjove, men det er nu svært at fordybe sig i sange om fortvivlelse og angst, når man 10 sekunder efter skal grine af en joke.

Vi fik hæderlige udgaver af "Bastards", "River Song" og "So Slow" samt måske aftenens højdepunkt "The Sea", som vi straks fik lov at høre efter at Sheppard havde fået sin guitar igen. For den sang ville han ikke forlade os med uden at have spillet.

Aftenens egentlige højdepunkt kom dog efter koncerten, hvor folk stimlede sig sammen for at købe den nye plade, som her blev solgt 2 uger før den kommer på gaden. (Anmeldelse af pladen følger). Og salget gik strygende til trods for koncerten. Egentlig var det da også først på vejen hjem at skuffelsen egentlig traf mig. Det her er ikke en oplevelse jeg vil huske særligt længe.
Stefan Sørensen, www.soundproof.dk