Sophia - Mar. 17 04: Folken, Stavanger (N)

Review
Poetisk melankoli
Fem menn, mørke skjorter, en låt om døden. Skulle dette bli en deppekveld?

Sted: Folken onsdag
Publikum: Rundt 150
Varighet: 1t. og 25 min
Selv om de rolige låtene sto i fokus, ble det ikke bare plass til sanger om det som er trist og leit i verden. Amerikaneren Robin Proper-Sheppard, Sophias kreative hjerne, vet å lage låter som tar for seg det triste, men han vet at livet også har sine lysere sider. Låten "Fool" viste det, hvor han sang at man må huske på at ting og folk endrer seg. Sangen er fra bandets ferske plate "People are like seasons". Selv med nytt materiale i baklomma, valgte likevel ikke bandet å kjøre flatt med disse.

Det var faktisk litt dumt, for mange av de eldre låtene ble for middelmådige. Der Tom McRae klarer å skape gull av gråstein, har Robin Proper-Sheppard litt å gå på før han klarer det. På den annen side viste han noen ganger at han kan. I den vakre hjertesmerte-låten "Oh my love" var han lett lidende, sårbar og likevel full av håp når han sang. I et av to ekstranumre fikk vi en av sisteplatas aller beste låter. "I left you".

Proper-Sheppard har en fortid fra det legendariske bandet The God Machine. De ble beskrevet som en blanding mellom Black Sabbath og Jane's Addiction. Vanvittig bra med andre ord. Sophias mer bråkete sider fikk vi stifte liten bekjentskap med, for gitaristen fikk tekniske problemer.
Ann-Mari Gregersen, Aftenbladet.no, 18/03/2004

Pic by Knut Vindfallet