Sophia - Apr. 28 '07: Pumpehuset, Copenhagen (DK)

Review
Det var en sjældendt set opløftet Robin Proper-Sheppard, der stod i front for hans band Sophia, da de gav koncert i Pumpehuset. Og hvilken koncert. Der var simpelthen nul at sætte finger på: Koncerten gik på alle leder og kanter op i en højere enhed, og var et flot bevis på kvaliteten af både Proper-Sheppards fortrinlige sange og bandet Sophias potentiale som live-act.

Setlisten bestod af en velvalgt buket fra bagkatalogets udgivelser, men var selvfølgelig især centreret omkring det nyeste album, "Technology Won't Save Us", der havde release i Danmark en lille uge inden koncerten. Og de nyeste sange stod sig imponerende flot live – faktisk fungerede de langt bedre end jeg havde forventet.
Af ældre numre bød Sophia blandt andet på inbegrebet af sadcore, sangen "So Slow" fra debuten "Fixed Water", "If Only" og "River Song" fra efterfølgeren "The Infinite Circle" samt "Swept Back" fra "People Are Like Seasons". Sidstnævnte var bare en af aftenens mange højdepunkter.
Sophia var repræsenteret af ikke mindre end seks musikere på scenen, der udover Robin Proper-Sheppard på vokal og guitar, fordelte sig på yderligere to guitarister, en bassist, en trommeslager og en på keys. Et forholdsvist stort ensemble set i sammenhæng med, at en del af Sophias sange er nedtonede, skrøbelige kompositioner. Men Proper-Sheppard og band har jo så også en yndet vane for, at bryde de sarte og indadvendte lydbilleder med udadvendte, aggressive, massive bombardementer af mere støjende karakter. Og lige præcist denne vekselvirkning fungerede fremragende denne aften. Dette ikke mindst, da koncerten afsluttedes med en mur af lyd, hvor også keyboard-spilleren greb en guitar (hvilket han i øvrigt gjorde flere gange under koncerten) og der så var fire guitarister i spil på én gang; en særdeles elektrificeret, tordnende afslutning.
Bedst denne aften var bandets eminente samspil, Proper-Sheppards både inciterende og charmerende optræden, den ulastelige setliste og så den kreative tilgang til materialet; så godt som ingen af sangene blev spillet straight som på pladerne, men var omarrangerede på mere eller mindre markant facon. Et flot tiltag, der vidner om et virkelig kunstnerisk ambitiøst band.
Robin Proper-Sheppard gav med sit band Sophia denne aften i Pumpehuset den bedste koncert, som jeg indtil videre har haft glæde af at opleve med dem. Det var halvanden times kantet og nærværende sadcore tilført lejlighedsvise indskydelser af volumniøs, gnistrende rock og hvid støj. Herligt!
Steen Bech, 02.05.2007, KultuNaut.dk


Photos by Christian Lauersen, Fasan Foto IncPhoto by Geos Verden