Sophia - Sep. 20 '15: Incubate festival, Tilburg (NL)

Set list
So Slow
Bad Man
Oh My Love
Pace
If Only
Desert Song No. 2
Darkness (Another Shade In Your Black)
It's Easy To Be Lonely
There Are No Goodbyes
The River Song
Theme For The May Queen No. 3Review
Het was alweer even geleden dat Robin Proper-Sheppard zijn Sophia nog eens opnieuw tot leven had gewekt en wat op Incubate te horen was, had niks van een monster en beloofde het beste voor de toekomst. Wie binnenkort de kans krijgt om de band aan het werk te zien, moet die vooral grijpen. Hij/zij zal het zich niet beklagen.
Want het was wel degelijk terug een band die er stond. Meer nog, voor dit optreden, en meer bepaald voor het fantastische It’s Easy To Be Lonely, werden ook nog eens drie backingvocalisten en een extra percussionist opgetrommeld. Het leverde meteen het onweerstaanbare hoogtepunt op, dat van een eenzame gitaar werd opgebouwd tot een aardverschuiving.
Bovendien was Proper-Sheppard in een uitstekende bui, haalde hij zijn laatste Nederlandse concert aan, waarbij hij vloekend het podium verliet (in Eindhoven, naar verluidt) en maakte hij ook tussendoor voortdurend grapjes.
Maar het was uiteraard voor de muziek dat we gekomen waren en vanaf opener So Slow werd al duidelijk dat dit niet alleen een uitstekende band was, maar dat ze er ook ontzettend veel zin in hadden. Soms leverde dat aan drone verwante geluidsexplosies op zoals in Desert Song No. 2, maar het kon evengoed gevoelig worden zoals in If Only. Wat kan een mens dan nog meer wensen?
Patrick Van Gestel, 21/09/2015, damusic.be


Photo by Jesse MaesPhoto by Pieter VanheeswijckPhotos by Žiga Pusavec