Sophia - 17/11/17: New Fall Festival, Düsseldorf (DE)

Set list
I Left You
So Slow
Last Night I Had A Dream
Within Without
Resisting
St. Tropez / The Hustle
California
Oh My Love
Fool
The Desert Song no. 2
Darkness (Another Shade In Your Black)
Ship In The Sand
Bastards
It's Easy To Be Lonely
----------
The River Song
Review
De aftrap van ons New-Falltraject werd gegeven door de band Sophia. De mannen begonnen hun set met het rustige nummer “I Left You”. Weemoedige gitaren worden perfect aangevuld door een zachtjes kabbelende piano. Meteen wordt duidelijk dat het publiek er zin in heeft, de band ook. Sophia’s invloeden kunnen we nog het best beschrijven als weemoedige pop die doet denken aan een mengelmoes van Sparklehorse en Novastar. Niks dan goeds dus.
Sophia weet een mooie dynamiek in hun set te brengen, lange slepende noten van de leadgitarist gaan al gauw over in een explosie die nog het meest aan het oude werk van de The National doet denken. Harde stukken en melancholie, bij tijden zelfs depressie, wisselen elkaar af. Die depressie geldt echter niet voor het publiek, ze lijken er maar geen genoeg van te krijgen en wanneer de band het tempo opvoert gaat de zaal moeiteloos mee in overdrive. Het enige minpuntje aan het optreden is dat de stem van de zanger tijdens de hardere stukken vaak niet door de mix komt. Voor de rest een strakke set die naar meer deed smaken.
Yolan Devriendt, 18/11/2017, dansendeberen.bephoto by Henning Belzphoto by Tania Tampieriphoto by Lucyone205Photo by eMSigPhotos by Michael Graef